2010. március 12., péntek













Snow white......



































Talán furcsa, de mégis a fehér a legérdekesebb színünk, hiszen az összes színt magába foglalja. Egy prizma segítségével megcsodálhatjuk, amint a fehér fényt a szivárvány összes csodálatos színére bontja.

Minden kornak, és alkalomnak megvan a maga színe. A kisbaba, amikor megszületik, először a fehér színnel találkozik , ami az ártatlanságot, a tisztaságot, egyben az ünnepélyességet szimbolizálja.Az esküvő szó hallatán is a fehér szín az első ami az eszünkbe jut.Álmodban milyen színű menyasszonyi ruhába bújtál? Feltételezem, hogy hófehér esküvői ruhában pompáztál.De, várjunk csak! Honnan is ered ez a hagyomány? Miért éppen fehér menyasszonyi ruhában házasodunk?

Hiszed, vagy nem, de nem mindig volt ez tradíció, hogy a menyasszonyok fehérben mentek férjhez!
Minden kornak megvolt a maga viselete. A hófehér menyasszonyi ruha az évek során vált hagyománnyá, pedig a mai menyasszonyok szinte el sem tudják képzelni, hogy más színben fogadjanak örök hűséget szerelmüknek. Hiszen a fehér szín jelkép. Jelképe a tisztaságnak és az erénynek. S ez a szimbólum öröklődik nemzedékről, nemzedékre.

Nem meglepő, hogy a fehér ruha eredete legendákkal teli, s hagyományokkal övezett. Az angol Monarchia jelentős képviselője, Viktória királynő volt az, aki először viselt fehér menyasszonyi ruhát. Az ő népszerűségének köszönhető, hogy a hófehér menyasszonyi ruha viselete hagyománnyá vált. Az 1840-ben köttetett esküvőn a fehér ruha igazi „botrányt" okozott. Kihívónak találták, ám mégis a felsőbb osztálybeliek azonnal utánozni kezdték. Így vált egyre szélesebb körben népszerűvé a ma már hagyományosnak vélt fehér szín. Csak a gazdag és hiú nők ragaszkodtak ahhoz, hogy fehérben legyenek házasok.A világháború után sok nő még mindig nem engedhette meg magának, hogy fehérben házasodjon.
Az 1950-es évek hoztak nagy változást, mikor hollywoody csillagok is fehérben kezdtek házasodni. Így lett lassan napjaink divatja a gyönyörű, fehér esküvői ruha.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése