2010. március 25., csütörtök




Lila.......





Mit fejez ki a lila szín??
- Misztikus szín, egyesíti a kék elmélyültségét és a vörös aktivitását.
- A kozmikus erőt szimbolizálja, az intuíció, az empátia színe. Segíti az ideálok és eszményképek megfogalmazását, így célok kítűzésénél remekül alkalmazható.
-A lila a vágy, az értelem, a bölcsesség és az egyensúly színe.
-A lila sötétebb árnyalatai visszafogott eleganciát sugároznak, míg a világosak romantikus hangulatot teremtenek.
-A gazdagság egyik jelképe már évszázadok óta.


A bíbor a történelem legdrágább textilfestéke, évezredeken át a hatalom jelképe volt Európában, és az ókorban a Közel-Keleten. Először a föníciaiak használták, és a bíborcsiga kopoltyúüregének váladékából nyerték a szinezéket. A festék 1 grammjához legalább 1000 csigát kellett elpusztítani.
William H. Perkin ( 1838-1907) 18 évesen, laboratóriumi munkája közben véletlenül fedezte fel, hogy kőszénkátrányból élénkszínű festéket lehet nyerni. Forradalmasította a pigmentgyártást, száműzte a régi, sokszor mérgező, vagy nagyon drága alapanyagokat és hatalmas színválasztékot teremtett. Perkin festékgyárat alapított, az első szín, ami híressé tette nevét, a "mauve" ( mályva ) volt, a 19. sz. közepén nagyon divatos volt egész Angliában.
A divatban is jelen van évek óta különböző árnyalataival és idén is nagyon trendi színként van jelen.Esküvők alkalmával is egyre közkedveltebb szín,remekül kombinálható világos pasztell tónusokkal amitől igazán romantikus és buja hangulatot érhetünk el.



















































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése