2010. március 14., vasárnap




Inspiráció okozók.......


Mindegyikünkre más és más,alkotó és szenzitív emberként rám aszt hiszem szinte minden hatással van.Társaságban sokszor felmerülő kérdés :Vajon rám kik?mik ?hatnak a leginkább, legfőképp a munkám terén... hosszú lenne a felsorolás de hogy csökkentsük a jelöltek halmazát ami akár kezdődhetne egy nagyszerű filmélménnyel ,zenével ,illattal....kiemelnék néhány számomra meghatározó művészt és/munkáit/amik igazán elindítanak,megmozgatnak és nem utolsósorban hatást gyakorolnak mindennapjaimra,munkásságomra.
Szélsőséges "rajongásom" hangulat függvénye,nyitottan és érdeklődve teszek magamévá mindent és fordítom le saját értelmezésem szerint.

David Lachapelle








Első munkáját Andy Warholtól kapta, az Interview magazinnál, New Yorkban. Az 1980-as évekre jól ismert fotóssá vált az ottani művészvilágában. Az 1990-es évek elején már hírességek álltak modellt neki, és elkezdett divatképeket készíteni olyan magazinoknak, mint a Details vagy a The Face.

Nem sokkal később a Rolling Stone, a The New York Times Magazine, a The London Sunday Times, az i-D, a Flaunt, az Arena, az Interview és a Vanity Fair kérték fel közös munkára. Válogatott fotóit két könyvben jelentette meg: az 1996-os LaChapelle Land-ben és az 1999-es Hotel LaChapelle-ben, valamint szerte a világon kiállításai nyílnak.

Számtalan reklámkampányt készített olyan klienseknek, mint a Pepsi, a Camel, a Levi's, a Diesel Jeans vagy a Got Milk?. A 2000-es MTV Video Awards nyomtatott hirdetéseit is ő fotózta, csakúgy, mint jónéhány zenei album borítóját - pl. Whitney Houston, No Doubt, Elton John vagy Madonna.


Jhon Galliano


A divat egyik leghírhedtebb fenegyereke 1960-ban, egy gibraltári munkáscsalád berkeiben látta meg a napvilágot. Karrierje szempontjából azonban előnyös segítséget jelentett, hogy családja hétéves korában Londonba, a divatvilág egyik fellegvárába költözött, amely kiváló táptalaj volt felszínre törő alkotótehetsége kiérlelésére - melyhez a gyújtószikrát már-már banálisan egy alkalmi, segítőkész gesztus szolgáltatta, nevezetesen szépségversenyre készülő, 17 éves húgának tervezett, illetve varrt – mindössze pár óra alatt – ruhákat, mert a lánynak nem volt mit felvennie. Húga túláradó öröme pedig oly mélyen megérintette, hogy ifjonti lelkesedésében lázasan elhatározta: egész további életét egyetlen dologra teszi föl - hogy örömöt szerezzen a nőknek!




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése