2010. április 9., péntek

Esküvők a múltban.......Az esküvő több ezer éves múltra tekint vissza. Olykor országok sorsa múlt azon, hogy királyok gyermekei egybe keljenek, máskor egy-egy család biztosította vele anyagi jólétét. Az esküvők többsége ma már nem erről szól. Nem az apa választja ki leánya jövendőbelijét, s nem is kerül sor gyermekkorban az eljegyzésre. Ma már az esküvő pusztán szerelemből köttetik, s életünk egy fontos megállója, ahol sok minden eldől. Nyilatkozunk arról ország-világ előtt, kivel szeretnénk leélni hátralévő életünket.

A hagyományok azonban ma is fontos szerepet játszanak a házasságkötésben. Az igazi, nagy lagzikon nem maradhat el a tányértörés, a menyasszony kikérése, sőt, a fejkötés sem. Persze régen másként zajlottak az esküvők, kevesebb volt a külföldről átvett szokás, és leginkább a házasulandók jövőjének biztosítása (lásd menyasszonytánc), illetve a babonák megtartása volt a cél.
Ha tudsz igazán meglepő vagy éppen jópofa nem mindennapi  lánykérő történetet ,jellegzetes vidéki hagyományokat és nem utolsó sorban múltidéző esküvői fotókat,ne habozz és küld el nekem az alábbi címre: attilanmth@gmail.com


A fotók lehetnek a nagyszüleid,szüleid vagy akár a saját esküvőd megörökített pillanatai,remélem minél többen kedvet kaptok és így közösen felidézhetjük milyen volt régen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése